joi, 19 mai 2011

Dans cu o carte - "La răscruce de vânturi" de Emily Brontë



Link către alte câteva pasaje favorite aici.

Versiunile originale ale melodiilor:


Andreea-Otilia ȘUIU

5 comentarii:

Ioan Daniel Glodeanu spunea...

S U P E R B!
Cea mai buna realizare!

Florina spunea...

Offfffff...Datorită ţie o mai citesc o data! (Ar fi a patra oară!!!). Foarte frumoasă prezentarea. Ştiam că iţi place mult "Wuthering Heights" şi s-a văzut cât de dedicată ai fost în aceste 13 min.(Cred că mai puteai vorbi încă pe atât.;)). Ţin să-ţi spun că cel mai mult m-a cucerit faptul că ai cântat la pian "My Immortal". Este o melodie grea şi te-ai descurcat excelent! De asemenea, se potriveşte perfect cu relaţia dintre Catherine şi Heathcliff, deşi, uite, eu mă gândisem şi la melodia "Even in Death" tot de la Evanescence. Versurile parcă ar fi monologul interior al lui Heathcliff în ultima etapă a vieţii, atunci când înnebuneşte. S-o asculţi şi să-mi spui dacă eşti de acord.:) Felicitări!

Andreea-Otilia spunea...

Florinaaa! Ai dreptate! Vai, ce bine se potrivesc versurile! Fiecare vers! Vezi, eu dacă nu prea ascult genul ăsta (decât când se întâmplă să aud câte o melodie care să îmi placă, cum a fost cazul cu "My immortal"), nu sunt foarte în temă cu alte melodii care s-ar potrivi. Mulțumesc pentru sugestie!

Un mic secret: am învățat cea mai ușoară parte din "My immortal", nu prea am timp acum să mă ocup de toată piesa. :) Mulțumesc pentru apreciere!

P.S. Și eu m-am apucat de recitit... la mine e a șasea oară... și... nu mă pot abține...

Luminita Manescu spunea...

Otilia, draga mea, şi în această ultimă temă eşti... tu!
Străluceşti vorbind despre ceea ce adori! dar te gândeşti şi la cei care nu au citit încă (nici măcar o dată) acest roman şi le explici de ce ar trebui să o facă! Felicitări!

Orchid spunea...

Imi place romanul si in special un citat in care Catherine isi dezvaluie cu imanenta iubirea sufletul ei pereche "My love for Heathcliff resembles the eternal rocks beneath--a source of little visible delight, but necessary. Nelly, I am Heathcliff! He's always, always in my mind--not as a pleasure, any more than I am always a pleasure to myself, but as my own being .

Well done :)